Билчар: ЛЕД расвјета доноси уштеду од око 65 одсто

Срна
Билчар: ЛЕД расвјета доноси уштеду од око 65 одсто

БАЊАЛУКА - На подручју бањалучког насеља Лазарево постављена је савремена ЛЕД расвјета, у оквиру пројекта модернизације градског система расвјете којим је ове године обухваћена 81 улица на подручју Бањалуке.

Велики пројекат замјене постојеће градске расвјете ЛЕД свјетиљкама град од прошле године спроводи у сарадњи са Развојним програмом УН, с циљем смањења потрошње електричне енергије кроз енергетску ефикасност, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истакао је да је до сада постављено око 4.000 ЛЕД свјетиљки различитих снага.

Он је нагласио да се, поредећи рачуне за утрошак електричне енергије, показало да је уштеда око 65 одсто у односу на класичну расвјету.

У оквиру овогодишњег пројекта биће замијењене свјетиљке у 81 улици и то у дијеловима насеља Центар, Борик, Нова варош, Паприковац, Кочићев вијенац, Обилићево, Лазарево један и два.

Одборник у Скупштини града Бањалука Мишо Ковачевић нагласио је да је нова расвјета у насељу Лазарево већ постављена и да је, осим уштеде, и много ефикаснија.

“Још један пројекат на подручју Лазарева који има за циљ ставрање бољих услова живљења у нашем насељу”, рекао је Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана