Билборд у центру Бањалуке: Марко Вучић је ученик генерације Гимназије

ГС
Foto: J. Ђуровић

БАЊАЛУКА- Марко Вучић, матурант бањалучке Гимназије, проглашен је за ученика генерације (118. генерације), а неко га је баш због тога изненадио билбордом у центру града.

ЈУ Гимназија Бањалука је ову дивну вијест објавила на својој Фејсбук страници.

– О Марку Вучићу можемо све најљепше рећи, а да чак и не набрајамо његове велике такмичарске успјехе. У претходне четири године освајао је највиша мјеста на свим такмичарским нивоима из физике, математике, руског језика, код нас и у иностранству. Поред тога, Марко је био изузетно културно, васпитано, добро биће које је несебично помагало и другима када треба. Ако се неко истицао добротом, културом и миром, то је онда наш Марко – написали су из Гимназије Бањалука.

На Марка су поносни и они који су га водили кроз гимназијско школовање.

 – Бескрајно сам поносан што је Марко Вучић био у мом одјељењу и нашој школи – рекао је одјељењски старјешина Драшко Пераћ.

Да ученик бањалучке Гимназије Марко Вучић физику и математику има у малом прсту, потврђују и бројна такмичења на којима је овај ученик постигао бриљантне резултате, а одмјеравајући знање са вршњацима са цијелог Балкана, донио је и прво злато из физике за БиХ, преноси Srpskacafe.

-Заиста смо сви срећни што иза великог успјеха и просјека 5,00 стоји овакав диван младић и желимо му лијепу будућност и могућност да покаже све своје врлине- написали су из бањалучке Гимназије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана