“Библиобус” на улицама од 13. маја

С. Б.
“Библиобус” на улицама од 13. маја

БАЊАЛУКА - Покретна библиотека или “Библиобус” поново почиње са радом 13. маја, а њена прва станица биће Основна школа “Јован Јовановић Змај”, потврђено је из Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

- “Библиобус” ће достављати књиге читаоцима на 14 стајалишта у граду, на мјестима гдје су угашене подручне библиотеке и на овај начин ће основним школама у тим мјестима доставити литературу из програма школских лектира - казали су за “Глас Српске” из Народне и универзитетске библиотеке РС.

Почетак рада “Библиобуса” обиљежиће промоција књиге “Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру” аутора Берислава Благојевића.

- Књига је издата у виду лектирског издања и уврштена је у лектирски програм за четврти разред основне школе - рекао је Благојевић.

Благојевић је истакао да је ово дјело допуна фонду писаних дјела у “Библиобусу”, који тренутно броји више од 6.300 књига.

- Наша идеја је да поново актуелизујемо занимљивији и непосреднији вид промоције књига читаоцима. На тај начин желимо да подстакнемо јавност, а првенствено малишане у основним школама да што више читају - додао је Благојевић.

“Библиобус” је формирала група ученика која је, вриједно радећи, ову библиотеку на точковима снабдјела литературом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана