Безбједније преко пруге у Подгоричкој улици

М. В.
Безбједније преко пруге у Подгоричкој улици

БАЊАЛУКА - Са циљем повећања безбједности свих учесника у саобраћају град наставља активности у вези са изградњом саобраћајне везе између два пружна прелаза у Подгоричкој и Приштинској улици, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

На овај начин биће створени предуслови за подизање нивоа безбједности пружног прелаза у Подгоричкој улици, чиме би се становници овог насеља усмјерили на овај пружни прелаз.

- Садашњи прелаз обезбијеђен је троуглом прегледности, а у наредној фази предвиђена је уградња свјетлосних и звучних уређаја, који имају циљ најављивање проласка жељезничких композиција - истакли су.

Из одјељења напомињу да није било једноставно ријешити имовинско-правне односе на овом локалитету.

- Потписивањем купопродајног уговора за преосталу приватну парцелу створени су услови за завршетак активности, као један од предуслова за изградњу везне саобраћајнице. Наиме, споразумом између града Бањалука и “Жељезница Републике Српске” утврђене су међусобне обавезе које имају циљ подизање безбједности саобраћаја на пружном прелазу у Подгоричкој улици, на начин да се подигне за додатни степен безбједности - поручено је из одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана