Без воде остаје 4.000 кућа у Дракулићу?

Сања Амиџић
Без воде остаје 4.000 кућа у Дракулићу?

Бањалука - Клизиште у улици Млађе Ћусића у мјесној заједници Дракулић пријети да уништи главну водоводну цијев у овом насељу, због чега би око 4.000 домаћинстава могло остати без воде.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Илија Ђукић рекао је да ће до краја ове седмице поново упутити захтјев градским властима за хитну санацију овог клизишта, које поред водовода, угрожава и главну саобраћајницу.

- Земљиште које свакодневно клизи већ неколико мјесеци однијело је дио пута којим саобраћа аутобус, због чега мјештани овог дијела Дракулића страхују да остану и без путне комуникације - казао је Ђукић.

Он је додао да већ шест мјесеци од градских власти добијају обећање да ће клизиште бити санирано, али на терену још ништа конкретно није урађено.

- У обилазак терена недавно су долазили представници Градске управе и надлежна инспекција, али све је остало на обећању да ће клизиште бити санирано након израде пројектне документације - објаснио је Ђукић.

Мјештани овог дијела Дракулића сваким даном страхују да ће због клизања тла доћи до пуцања водоводне цијеви, чиме би пола насеља остало без воде за пиће.

- Цијев се појавила из земље и почела се кривити. Како тло клизи, тако и инфраструктура иде са њом. Плашимо се да останемо и без пута, јер је склизнуо и дио саобраћајне траке - казала је мјештанка Драгица Савић.

Она је додала да се земљиште почело одрањати још у септембру прошле године и да нико ништа није предузео да  то буде заустављено.

Из Градске управе су рекли да ће санација овог клизишта бити финансирана новцем који је УНДП издвојио за помоћ у санацији посљедица прошлогодишњих поплава.

- Ова организација задужена је за избор извођача радова, као и за термин почетка радова - објаснили су у Градској управи. У Градској управи нису прецизирали колика је процијењена вриједност пројекта за санацију овог клизишта.

Санација

Према Програму заједничке комуналне потрошње, градске власти су за санацију клизишта у 2015. планирале 600.000 КМ.

- Приоритетна клизишта за санацију су у улицама Браће Милетић, Војводе Уроша Дреновића, Билећка, Карађорђева на броју 475, Франца Шуберта на броју 39, Понирска на броју 26 и улица Карановића - наведено је у програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана