Без употребне дозволе за мост нема прелаза у Пријечанима

И. П.
Без употребне дозволе за мост нема прелаза у Пријечанима

Бањалука - Дјеца из Пријечана, која наставу похађају у школи "Јован Дучић" у Залужанима, још ће неко вријеме до школских клупа путовати аутобусом, јер је нови мост у процесу техничког пријема.

- Након што смо видјели да мост још није добио употребну дозволу, организован је састанак у Пријечанима са родитељима и договорено да дјеца до тренутка када мост не буде пуштен у функцију буду превожена аутобусом на начин који је то рађено у протекле двије године - казала је директор ОШ "Јован Дучић" у Залужанима Ранкица Пушић.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да су тренутно у фази испитивања варова.

- Након тога идемо са пробним па са пуним оптерећењем и са тим би био завршен дио у вези са техничким пријемом. Ако се испостави да је све у реду, употребна дозвола би требало да буде готова за десетак дана - рекао је Новаковић.

У Савјету мјесне заједнице Пријечани кажу да је то сасвим разумљива одлука.

- Мост фактички није завршен, јер фали дио ограде са залужанске стране, а дјеца као дјеца су несташна. Не дај боже да се било шта деси, нико не би био крив, јер мост није технички примљен - рекао је предсједник Савјета Небојша Тојагић.

Мост у Пријечанима срушен је у мајским поплавама 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана