Бесповратна средства за девет породица погинулих бораца

Срна
Бесповратна средства за девет породица погинулих бораца

БАЊАЛУКА - Бесповратна средства од око 200.000 КМ уручена су данас за стамбено збрињавање девет породица погинулих бораца, саопштено је из Градске управе.

Ријеч је о новцу за куповину или изградњу стамбеног објекта који је додијељен према листи утврђеној путем јавног конкурса.

Ваучере је породицама уручио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је том приликом истакао да је данас испуњена још једна завјетна дужност према онима који су најзаслужнији за то што грађани данас живе слободно у Републици Српској.

"Дугујемо велику захвалност овим породицама чији су најмилији дали животе за Републику Српску и због тога данас уручујемо бесповратна средства за стамбено збрињавање још девет породица погинулих бораца, које на трајно рјешавање стамбеног питања чекају деценијама", рекао је Станивуковић.

Он је навео да је преостало још 12 породица којима је потребно ријешити стамбено питање, након чега ће се моћи рећи да је испуњена морална обавеза према породицама погинулих бораца и ратних-војних инвалида прве и друге категорије.

"Осим стамбеног збрињавања, завршићемо и изградњу централног спомен-обиљежја на које се чека готово три деценије", рекао је Станивуковић.

Супруга погинулог борца Стојанка Врањеш присјетила се тешког животног периода у којем се нашла након погибије супруга Славка.

Она је рекла да је остала са двије кћерке, да је успјела да купи земљиште и да почне изградњу куће коју није завршила.

"Иако се животи наших највољенијих не могу ничим платити, захвална сам градоначелнику на подршци коју добијам након готово 30 година", рекла је Врањешева.

Из Градске управе наводе да је максималан износ који се додјељује једној породици 25.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана