Бесплатни уџбеници за дјецу из вишечланих, хранитељских и ромских породица

Г.С.
Бесплатни уџбеници за дјецу из вишечланих, хранитељских и ромских породица

БАЊАЛУКА Градска управа обезбиједиће и за наредну школску 2020/2021. годину бесплатне уџбенике за дјецу из вишечланих, хранитељских и ромских породица.

Када је ријеч о вишечланим породицама, град ће обезбиједити уџбенике за дјецу из ових породица које су корисници услуга Центра за социјални рад, а на основу приједлога Удружења породица са четворо и више дјеце.

- Од ове године министарства просвјете и културе и породице, омладине и спорта обезбиједиће бесплатне уџбенике и за треће и свако наредно дијете из вишечланих породица, као и за одличне ученике из ових породица. Због тога град се опредијелио да финансира уџбенике за основце од трећег до деветог разреда из вишечланих породица у стању социјалне потребе, а која нису у категоријама за које ће ресорна министарстава обезбиједити уџбенике - казали су у Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику, преноси РТРС.

У оквиру градског програма подршке у набавци уџбеника, дјеца из хранитељских породица добиће једнократну новчану помоћ. Први пут, од прошле школске године, овим породицама обезбијеђена је оваква подршка. Тако је за основце из хранитељских породица предвиђено 150 КМ, за ученике средњих школа 170, а за студенте из хранитељских породица 200 КМ за набавку уџбеника и школског прибора. Као и ранијих година, дјеца из ромских породица добиће уџбенике и школски прибор пред почетак школске године. Град ће кроз једнократну новчану помоћ подржати образовање средњошколаца и студената из ромске популације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана