Бесплатне спортске секције основцима стварају здраве навике

Г.С.
Бесплатне спортске секције основцима стварају здраве навике

БАЊАЛУКА - У оквиру пројекта "Развој спорта кроз школске спортске секције" у школској 2022/23. години учествовало је 17 школа са територије града и ангажовано је 20 професора у категорији стално запослених професора, незапослених и професора на стручном оспособљавању, саопштили су из Градске управе.

Радом у пројекту професори су закључно са мајем одржали 2.542 часа.

Савјетница градоначелника Мирна Савић-Бањац казала је да овај пројекат ставља акценат на категорију најмлађих и на стварање здравих спортских навика.

- Пројекат је укључио велики број дјеце, управо оне која иначе не би имала прилику да добију праву стручну и спортску инструкцију и прилику да тренирају, а град им је то омогућио - нагласила је она.

Координатор пројекта Велибор Видовић казао је да је пројекат одговорио на потребе за кретањем, спортским ангажманом, спортском културом уопште код ученика од другог до петог разреда основних школа с једне стране и на потребе професора без запослења и професора који желе да дођу до могућности полагања стручног испита с друге стране.

- Примјетна је већа бројност и већа жеља код ученика приградских школа јер су могућности за активно бављење спортом ограничене - казао је он.

Професор физичког васпитања у Основној школи "Милутин Бојић" Жељко Шурлан казао је да је пројекат спортских секција у школама од велике важности, јер на тај начин превентивно дјелујемо на здравље наше дјеце, а најбољи начин за то је додатна физичка активност.

- Пројекат је посебно потребан дјеци у сеоским срединама која немају начина да се додатно активирају у спортским клубовима јер им нису лако доступни - казао је Шурлан, иначе један од професора који учествују у пројекту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана