Бесплатне грађевинске дозволе добило још 43 корисника

Kaтарина Шапоња
Бесплатне грађевинске дозволе добило још 43 корисника

БАЊАЛУКА - Нова рјешења о бесплатним грађевинским дозволама добиле су 43 породице са подручја града, које им је уручио градоначелник Драшко Станивуковић, а са којима остварују значајну уштеду. Према његовим ријечима, Град ће за овај пројекат издвојити око 300.000 КМ.

Један од Бањалучана који је примио ово рјешење, Озрен Ботић, изразио је велику захвалност градоначелнику.

Овај чин ме довео до преломне одлуке да умјесто стана, правим кућу на Старчевици - истакао је Ботић.
Његов будући комшија, Милош Стамболић, искористио је прилику да се у име свих присутних захвали градоначелнику и Градској управи на подршци.

Ово свакако није мала ствар за породицу. Ми смо мала породица која гради своју прву кућу на Старчевици, свој дом и чека нас много трошкова у будућности - рекао је Стамболић и додао како је ово сјајна одскочна даска.
Градоначелник је истакао како је ово седма по реду подјела субвенција, којом је рјешење добило више од 100 грађана, а за које је издвојено преко 800.000 марака само у овој години.

Сви они који буду правили нову кућу убудуће, добиће и бесплатан прикључак за воду и канализацију - рекао је Станивуковић и додао како уз то иде и бесплатан пројекат за кућу.
Градски менаџер, Бојан Кресојевић, казао је како је циљ овог пројекта да Бањалука има што већи број оних који заснивају породице и остају ту да живе.

Бањалука је прва препознала највећи проблем са којим се суочавају скоро све земље на Балкану, а то је одлазак младих са ових простора, а оваквим мјерама ми одговарамо на те изазове - рекао је Кресојевић.
Према његовим ријечима, сљедећи корак који планирају јесте да на наредној Скупштини града предложе бесплатне плацеве за младе брачне парове, након што добију парцелацију проведену у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове.

Скупштини града ћемо предложити одлуку да ми платимо у име оних који на конкурсу испуне услове, те да од августа већ имамо конкурс за бесплатне плацеве - појаснио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана