Бесплатна легализација за 20.000 објеката

Ј. И.
Бесплатна легализација за 20.000 објеката

БАЊАЛУКА - Становници који немају већ активни захтјев за легализацију бесправно саграђених објеката могу да га поднесу сваким радним даном у Градској управи, у канцеларији број 19, саопштено је из Градске управе.

Додали су да се захтјев за издавање рјешења о легалности подноси на типском обрасцу, који је припремило ресорно министарство.

- Грађани су обавезни да доставе само власничку документацију, а која је неопходна да би уз легализацију добили и употребну дозволу те да би објекат касније могли књижити те геодетски снимак. Уз захтјев је потребно приложити: копију катастарског плана, посједовни лист, земљишно-књижни извадак, геодетски снимак објекта, купопродајни уговор или уговор о грађењу, техничку документацију и др - кажу из града.

Приликом предаје захтјева грађани су обавезни да плате само таксу за предају захтјева, тако да град од легализације не остварује никакве друге приходе.

- Користи бесплатне легализације су вишеструке, јер се рјешава једно од најкрупнијих националних питања, а како је раније речено - око 20.000 породица у Бањалуци, односно 100.000 у цијелој Српској званично ће моћи да добију кров над главом, потпуно бесплатно - рекли су из града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана