Бесплатан превоз из Бања Луке у Доњу Градину

Г.С.
Бесплатан превоз из Бања Луке у Доњу Градину

Поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина, Град Бања Лука организује бесплатан превоз грађана за Доњу Градину, у недјељу 23. априла, у осам часова, са старе аутобуске станице (Видовданска улица). 

Превоз је обезбијеђен са четири аутобуса. Повратак је предвиђен истог дана по завршетку комеморације.

Обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина заказано је за недјељу, 23. априла са почетком у 10.00 часова.

Наиме, како је најављено вијенци и цвијеће у помен јасеновачким жртвама биће положени у недјељу у 10 часова у Спомен-подручју Доња Градина, а парастос и помен жртвама, који укључује српску, јеврејску и ромску молитву почеће у 10.30 часова. Обиљежавање Дана сјећања на јасеновачке жртве почеће у 8.30 часова Светом архијерејском литургијом у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Козарској Дубици. Меморијална академија „Завјет сјећању” биће одржана 22. априла у Дому културе у Козарској Дубици у 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана