Бесплатан јавни превоз у новогодишњој ноћи у Бањалуци

ГС
Бесплатан јавни превоз у новогодишњој ноћи у Бањалуци

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће у новогодишњој ноћи бити организован бесплатан јавни превоз путника на десетак линија јавног градског превоза, саопштено је из Градске управе.

Бесплатан јавни превоз биће на линији један - Мађир – Ортопедија – Нова болница, линији три - Центар – Врбања – Зелени Вир, линији шест - Аутобуска станица – Лауш – Сарачица, линији број осам - Аутобуска станица – Лијева Новоселија, линији 13А - Центар–Залужани, те линији 13П - Обилићево–Петрићевац.

Бесплатан превоз биће и на линијама број 13Ц - Центар–Туњице (Залужани-Ненада Костића), линији 13Б - Ново гробље – Лазарево (Пословна школа), линији 14 - Старчевица–Центар–Старчевица и линији број 19 - Шарговац-Центар–Шарговац.

Бесплатан превоз на наведеним линијама ће се обављати према "новогодишњем реду вожње" и то сваких 30 минута линија број 14 Старчевица–Центар–Старчевица, од 22.30 до 3.30 часа.

Сваких сат времена саобраћаће линија број шест - Аутобуска станица – Лауш – Сарачица од 22.25 до 3.25, линија број три - Центар–Врбања–Зелени Вир од 23.00 до 3.00, линија број осам Аутобуска станица – Лијева Новоселија од 23.00 до 3.00, линија број 13 А Центар–Залужани од 23.10 до 3.10, линија 13Ц Центар–Туњице (Залужани-Ненада Костића) од 22.15 до 3.15.

Сваких сат времена саобраћаће и -инија број 13 П - Обилићево–Петрићевац од 22.30 до 3.30, линија број 19 - Шарговац-Центар–Шарговац од 21.45 до 3.15, линија број 13 Б - Ново гробље – Лазарево (Пословна школа) од 22.30 до 3.00 часа.

Сваких 70 минута саобраћаће линија број један - Мађир – Ортопедија – Нова болница од 23.00 до 3.00 часа.

- Током јануара 2022, у дане празника и викендом послије поноћи, биће обезбијеђен јавни превоз грађанима и туристима у Бањалуци - потврдио је за “Независне” градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Истиче да се још преговара да ли ће превоз бити бесплатан или ће ипак бити одређен попуст на цијену карте.

Како каже, за Нову годину, односно 1. и 2. јануара, као за и Бадње вече, Божић, те 9. и 14. јануара, путници ће моћи путовати јавним превозом након поноћи.    

-Настојаћу да буде у потпуности бесплатан. Желимо да на тај начин обогатимо туристичку и новогдишњу понуду града - нагласио је Станивуковић.

Директор “Аутопревоза” Дејан Мијић за “Независне” истиче да су упознати с овим те да им је стигао захтјев из Градске управе.

-Сви заборављају у Градској управи да у том периоду пола наших радника прославља вјерске празнике и да је веома тешко обезбиједити  да се покрију редовне линије, а камоли ноћне. Сматрамо да, осим ових празничних линија, за Нову годину рецимо, апсолутно нема смисла да се возе линије за вјерске празнике који се прослављају у кућном амбијенту - рекао је Мијић.

Додаје да би то њима били додатни трошкови јер би морали ангажовати људе да раде у вријеме праника и ноћног рада.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана