Батинар: Излазности грађана на изборe чанова мјесних заједница већа него 2017. године

Г.С.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - На изборима за чланове савјета мјесних заједница до 13 часова, изашло је укупно 10.72 одсто грађана, подаци су Градске изборне комисије.

 Нада Батинар, предсједник Градске изборне комисије рекла је да су сва бирачка мјеста на вријеме отворена, те да уколико дође до одређене дојаве, иста се одмах проверава и интервенише се.

“Засада није забиљежен ниједан инцидент. Оно што могу рећи јесте да је излазност тренутно већа него 2017. године”, рекла је Батинар.

Она се осврнула и на јутрошњу ситуацију, која је по доласку на бирачко мјесто у Основну школу „Милош Црњански” на Петрићевцу дочекала 120 мјештана, међу којима је био и градоначелник Драшко Станивуковић, изјавила је како су одмах по пријави реговали и ријешили овај проблем.

“Улица Раде Кондића дјељива је између двије мјесне заједнице и то није једина улица у Бањалуци као таква. Један мали обухват кућних бројева је на том мјесту, у Мјесној заједници Петрићевац, док други припада Мјесној заједници Росуље. Управо подаци који су недостајали на Петрићевцу били су у Росуљама”, рекла је Батинар.

Додала је да то 16 бирачко мјесто, те да су још синоћ на 15 бирачких мјеста отпремљени допунски изводи из бирачких спискова.

“То је ситуација из, на примјер, Улице Бранка Поповића.. Када рецимо поред имена улице остане бб, то је проблем јер то није једина улица као таква, него их има више и иста се тада не препознаје којем бирачком мјесту припада. Прије ових избора, имали смо сусрете са кандидатима са којима смо утврдили којој Мјесној заједници припадају и унијели смо њихове податке, међутим, они су имали недоумицу и отишли у другу Мјесну заједницу”, додала је Батинар.

Подсјећамо, укупна излазност 2017. године износила је 11,83 одсто, те је претпоставка да ће ове године, до 17.00 часова, када се бирачка мјеста затварају, тај проценат бити премашен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана