"Баштионик" и Црвени крст за Васкрс дијеле 330 пакета за ургожене

Независне новине
Foto: Независне новине

БАЊАЛУКА - Како би обрадовали социјално угрожене суграђане за велики хришћански празник, Васкрс, Србско сабрање "Баштионик" и бањалучки Црвени крст, прикупили су 330 прехрамбених пакета које ће им уручити ових дана.

У оквиру Васкршње добротворне акције "Будимо људи", коју је покренуо "Баштионик", почела је подјела пакета, и то у сарадњи са парохијским свештеницима.  

Како наводе, акција ће се трајати до суботе, тако да се грађани још увијек могу јавити и донирати намирнице или новац.

"Успјешно је завршено паковање 100 пакета помоћи у оквиру Васкршње добротворне акције 'Будимо људи'. Пакети ће породицама са више дјеце, социјално угроженим породицама, старачким и самачким домаћинствима бити уручени уочи Васкрса", наводе из "Баштионика".

Такође, и Црвени крст је припремио 230 прехрамбених пакета помоћи за најугроженије суграђане, а вриједни волонтери ће их подијелити и усрећити их за овај празник.    

"Ови пакети ће бити подијељени посредством наших волонтера, а поводом предстојећих васкршњих празника у 23 мјесне заједнице", казали су из Црвеног крста.

Пакете помоћи најугроженијима у периоду празника ове хуманитарне организације обезбиједили су припремањем пакета сачињеним од прехрамбених производа, као што су брашно, уље, тјестенина, пиринач, пасуљ, конзервирана храна, сухомеснати производе и слаткиши.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана