Бански двор и Градска управа освијетљени златном бојом

Срна
Бански двор и Градска управа освијетљени златном бојом

БАЊАЛУКА - Зграде Културног центра Бански двор и Градске управе Бањалука освијетљене су вечерас златном бојом, у оквиру обиљежавања “Златног септембра” - мјесеца подршке дјеци и адолесцентима обољелим и лијеченим од малигних болести.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести “Искра” Дијана Берић изјавила је данас да се на тај начин Бањалука придружује другим европским градовима у обиљежавању “Златног септембра” и пружања подршке дјеци која се боре са канцером.

Волонтери и млади из Удружења “Искра” данас су на Тргу Крајине дијелили златне тракице, промотивни материјал и балоне с циљем скретања пажње јавности на проблеме са којима се суочавају породице и дјеца обољела од рака.

Из овог удружења позивају све суграђане да се фотографишу поред освијетљених грађевина и фотографије под хаштагом /”лигхтупголд, “голдсептембер и “засвијетлизлатно/ поставе на друштвене мреже у знак подршке малим херојима великог срца.

“Златни септембар” је глобална кампања чији је циљ подизање свијести о раку код дјеце и адолесцената и проблемима са којима се суочавају не само за вријеме лијечења, него и у периоду након њега, када треба да се врате у своје матичне средине и наставе нормалан живот.

Из Удружења су указали да малигна болест дјетета мијења живот породице из темеља, а невјерица, порицање, паника и страх праћени несигурношћу и неизвјесношћу, туга, љутња, депресија нормални су родитељски осјећаји код суочавања са дијагнозом.

“Породица трпи огроман терет јер је тешка болест дјетета заправо болест цијеле породице. Психосоцијална подршка дјеци обољелој од рака и њиховим родитељима важан је, али донекле занемарен сегмент у третману ове болести”, наводе из Удружења “Искра”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана