Из Удружења "Четири плус" обезбиједили 560 дјечијих пакетића

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" из Бањалуке је, уз помоћ хуманитарне организације из Њемачке, људи из Републике Српске који раде у Аустрији, Атлетског клуба инвалида "Врбас" и хуманих људи обезбиједило 560 дјечијих пакетића.

Предсједник Удржења Јован Радовановић рекао је Срни да већина родитеља, који су чланови удружења, није запослено и да чак 70 одсто њих није у могућности да својим малишанима обезбиједи пакетиће.

Он је додао да су контактирали организације, попут њемачке хуманитарне организације "Адра" која им је више од седам година донор, а која је обезбиједила 300 пакетића.

"Хуманитарка и дугогодишњи сарадник Удружења Мирјана Јотановић, која је и сама мајка четворо дјеце из Аустрије, прикупила је средства од наших људи који раде у Аустрији за 140 пакетића за наше најмлађе чланове", рекао је Радовановић.

Он је навео да је предсједник Атлетског клуба инвалида "Врбас" Душко Тадић обезбиједио 100 пакетића, док је 20 пакетића обезбиједио један Фитнес клуб из Бањалуке.

"Јављају нам се појединци да донесу пакетиће и дају прилог", истакао је Радовановић.

Он је рекао да ће пакетићи бити подијељени дјеци узраста до седам година, те апеловао да грађани добре воље и привредници помогну акцију како би могли обрадовати малишане до девет година.

Радовановић је додао да им је циљ да обезбиједе пакетиће за свако дијете у Удружењу и позвао све који су у могућности да помогну.

"Од понедјељка, 21. децембра, крећемо са подјелом, с тим да ће се пакетићи дијелити у просторијама Удружења. Позиваћемо породице да не стварамо гужву. Због епидемиолошке ситуације ове године нећемо организовати традиционалну приредбу и подјелу пакетића", истакао је Радовановић.

Радовановић је рекао да ће, уколико буду могли, помоћи као и до сада и удружењима вишечланих породица у Српској која не успију да обезбиједе пакетиће за малишане.

Он је навео да бањалучко Удружење има око 700 дјеце до девет година и више од 700 породица које имају четворо и више дјеце, те да је ове године добило више од 10 нових чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана