Бањалука: Због појединаца лоше гријање у 21 улазу

Весна Поповић фото: Ј. Ђурђевић
Бањалука: Због појединаца лоше гријање у 21 улазу

Бањалука - Радници "Топлане" утврдили су јуче да је неко од станара у улици Старине Новака 8 испуштао воду из топловодног система, због чега су корисници градског гријања на 21 улазу у сусједним зградама имали слабо гријање или хладне радијаторе.

О овом случају су обавијештени Комунална полиција и Центар јавне безбједности (ЦЈБ) Бањалука, који су такође јуче били на терену. 

- Од почетка гријне сезоне вода је испуштана из вентила у ходнику на трећем спрату поменуте зграде у Обилићеву које је ту инсталирано када је урађена надоградња заграде. То сандуче служи за озрачивање топлотног система додатних спратова - рекао је радник "Топлане" Драган Маглов.

Осим мјеста на којем се вода испушта, јуче није било утврђено ко је то и чинио. Извјесно је да је на тај начин желио себи да побољша квалитет гријања у стану.

- То  је могао да уради било ко јер се озрачно сандуче у ходнику не може ни закључати. Без обзира на то о коме је ријеч, станари у околним зградама су имали великих проблема. Исто тако, то је и "Топлани" стварало велике потешкоће јер смо свакодневно имали позиве грађана који су се жалили да нема гријања. Зато су наше техничке екипе биле нон-стоп на терену покушавајући да утврде гдје је и шта је проблем. Испуштањем воде систем се пунио ваздухом, што је утицало на квалитет гријања станара виших спратова на 21 улазу - истакао је Маглов.

Објаснио је да ће као привремено рјешење овог проблема скинути цијев за озрачивање из ормарића.

- На тај начин се неће моћи испуштати вода из система. Наредних дана ћемо морати наћи трајније рјешење и на неки начин обезбиједити ормарић - рекао је Маглов.

Из Градске управе поручују да је Комунална полиција од  радника "Топлане" добила информације да су за сада непозната лица отварала ормарић и откопчавала пластично цријево, што је узроковало губитак топле воде у мрежи.

- Како се ради о оштећењу имовине "Топлане", упутили смо их да се обрате ЦЈБ Бањалука - навели су у Градској управи.

У ЦЈБ Бањалука су потврдили да је извршен увиђај и да је у току провјеравање навода из пријаве.

- О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука - саопштено је из ЦЈБ-а.

Станари ове зграде су јучерашња дешавања посматрали и нису жељели да коментаришу дешавања у њиховој згради. 

- Већ дуго нисам задовољна гријањем. У позним смо годинама и мени је увијек хладно, али нисам знала да је неко од комшија крив што смо се смрзавали - казала је станарка зграде Даринка Каменко. 

Обавјештење

Градска "Топлана" је прошле седмице објавила да неко од станара у појединим зградама у улицама Старине Новака, Браце Поткоњака и Арсенија Чарнојевића испушта воду из система. Драган Маглов је рекао да су лијепили обавјештења и молили грађане да то не раде, али није било користи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана