Бањалука: За превоз лица са инвалидитетом 50.000 марака

Данијела Стоканић
Бањалука: За превоз лица са инвалидитетом 50.000 марака

Бањалука - Превоз лица са инвалидитетом од идуће године биће једна од ставки у буџету града. За те намјене биће издвојено 50.000 марака, рекао је у петак градоначелник Слободан Гаврановић након састанка са представницима Удружења дистрофичара.

Нагласио је да ће морати бити расписан тендер да би био изабран превозник који ће пружати услуге превоза.

- Са друге стране, удружење би и даље наставило да пружа један дио услуга - рекао је Гаврановић и додао да је град ове године за ову намјену издвојио 15.000 марака.

- Остатак новца за ову потребу чланови удружења су обезбиједили на донаторској вечери, која је одржана у фебруару - рекао је први човјек града. Како је објаснио, у ранијем периоду био је организован такси превоз који су користила инвалидна лица, али је та услуга, због нерентабилности, отказана.

- Касније је удружење одлучило да само организује превоз својим возилима и град је то финансијски подржао. Веома је важно што смо ово питање покренули на вријеме, да бисмо у буџету за наредну годину обезбиједили потребна средства - рекао је Гаврановић.

Извршни директор Удружења дистрофичара Радован Ристић рекао је да се од њихових чланова тражи да се заједно са Градском управом укључе у израду пројекта.

- Удружење већ десет година ради на превозу лица са инвалидитетом, тако да имамо припремљене податке о томе колико има корисника превоза, гдје они живе и о најчешћим релацијама вожње - рекао је Ристић. Додао је да Удружење дистрофичара није било на располагању само својим члановима, већ и осталим удружењима.

- Задовољни смо износом који ће од идуће године бити на располагању за услуге превоза наших корисника. Читав пројекат, који смо раније правили, износио је 39.200 марака за цијелу годину, гдје су ангажована два возила - казао је Ристић. Додао је да ће захваљујући износу од 50.000 марака превоз лица са инвалидитетом бити пуно квалитетнији.

- Превоз тренутно корист више од 90 корисника - закључио је Ристић.

Иначе, група чланова Удружења дистрофичара регије Бањалука у петак је на Тргу Крајине дијелила грађанима летке, које су штампали у сврху кампање за превоз лица са инвалидитетом, а све с циљем да се грађани упознају са тиме колико је важна ова услуга.

Ружно вријеме

Члан Удружења дистрофичара Ђорђе Мијатовић рекао је да превоз удружења користи по потреби и то искључиво када је ружно вријеме.

- Превоз плаћамо око 40 фенинга по километру - казао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана