Бањалука: За нова радна мјеста 850.000 КМ

Д. С.
Бањалука: За нова радна мјеста 850.000 КМ

Бањалука - Пријаве на позив за додјелу субвенција за запошљавање и самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима истиче 16. јула и град је за те намјене издвојио 850.000 марака.

- Од тога је за запошљавање нових радника планирано 600.000, а 250.000 марака за самозапошљавање - рекли су у Градској управи.

Додали су да за ново запошљавање послодавци могу остварити право на подстицаје за максимално десет радника, који морају бити пријављени најмање 30 дана на евиденцији Завода за запошљавање, а овај услов важи и за самозапошљавање.

Привредници и самостални предузетници који обављају производну дјелатност за ново запошљавање могу остварити право на 50 одсто од укупних средстава предвиђених за додјелу субвенција. Међутим, послодавци који обављају занатску дјелатност могу остварити 30 одсто, док они који обављају трговинску и услужну дјелатност по десет одсто. Кад је у питању самозапошљавање, у производним дјелатностима предвиђено је 50 одсто од укупних средстава за додјелу субвенција, у занатским дјелатностима 20 одсто, а за трговинску, услужну и дјелатност старих и умјетничких заната по десет одсто.

Захтјеве са потребном документацијом заинтересовани могу доставити поштом или лично у запечаћеним ковертама на адресу Градска управа Бањалука, Трг српских владара 1.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана