Бањалука: За градњу водовода ове године милион КМ

Сања Амиџић
Бањалука: За градњу водовода ове године милион КМ

Бањалука - Горња Пискавица, Радосавска, Борковићи, те Поток у мјесној заједници Обилићево насеља су у којима је у току ове године планирана изградња водоводне мреже, за шта је из буџета града предвиђено милион марака.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да је планирана и градња секундарне водоводне мреже у улицама Вида Симурџића, Липљанској, те у огранку улице Благоја Паровића и у насељу Пријечани.

- Ове године биће завршена и изградња водовода у насељу Чесма за другу висинску зону, као и дијела водовода у насељу Туњице, који није обухваћен KFW пројектом - казао је Новаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пискавица Ненад Шибаревић рекао је да ће за изградњу водоводне мреже у Борковићима, Радосавској и Горњој Пискавици бити уложено око 300.000 марака.

- До априла је планирано завршавање пројектне документације, након чега слиједи избор извођача радова, тако да се почетак изградње може очекивати у јуну - казао је Шибаревић и додао да је у току изградња водоводне мреже у засеоцима Зрнићи и Шеве, за шта је издвојено 185.000 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић рекао је да је у овом насељу остало још да буду постављене цијеви за секундарну водоводну мрежу, чиме ће бити завршена изградња водовода у другој висинској зони.

- Ове године требало би да буде израђена и пројектна документација за водовод у трећој и четвртој висинској зони чиме би били створени услови за изградњу водовода у овом дијелу града - објаснио је Маличевић.

Његов колега из мјесне заједнице Обилићево Вања Јанча рекао је да мјештани насеља Поток годинама муку муче са недостатком воде.

- Изградња водоводне мреже у овом дијелу града обећана је и лани, међутим, још ништа није урађено, због чега се људи и даље муче када је у питању снабдијевање водом - објаснио је Јанча.

Он је додао да људи имају проблем и са уским улицама, гдје се не може окренути цистерна са водом због чега су приморани да воду носе са почетка на врх насеља.

Село

На сеоском подручју у току 2014. године укупно су изграђена 23 километра дистрибутивне мреже подсистема "Вулини", водоводног система "Бањица", те је завршен цјевовод за насеље Баралићи и реконструкција цјевовода у насељу Вуклишевићи.

- Изграђено је и око 20 километара новог цјевовода у насељима Рекавице један и Доња Кола - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана