Бањалука: За финансирање превоза лица са инвалидитетом 50.000 КМ

Срна
Бањалука: За финансирање превоза лица са инвалидитетом 50.000 КМ

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да ће из градског буџета за 2015. бити издвојено 50.000 КМ за подршку организовању превоза лица са инвалидитетом.

Гаврановић је данас посјетио Удружење дистрофичара регије Бањалука и са руководством овог удружења разговарао о томе како побољшати ниво услуга за ова лица у јавном превозу.

"Раније смо имали такси превоз који су користила инвалидна лица, али је та услуга, због нерентабилности, отказана. Касније је удружење одлучило да организује превоз својим возилима, а град је то финансијски подржао", рекао је Гаврановић новинарима након састанка.

Он је навео да је тај износ за ову годину 15.000 КМ, додајући да је веома важно што је ово питање покренуто на вријеме, како би у буџету за наредну годину била обезбијеђена потребна средства.

Гаврановић је објаснио да је, у складу са ранијим договором, урађен пројекат који подразумијева организацију превоза инвалидних лица.

"Морамо расписати тендер, гдје би изабрани превозник морао склопити уговор из којег би проистекле све битне обавезе као што су начин рада, радно вријеме, број вожњи на које би лице имало право током дана, и друго. С друге стране, удружење би и даље пружало један дио услуга, а крајњи циљ свега је да синхронизујемо активности између њих како би обезбиједили најбољу могућу услугу за лица са инвалидитетом", истакао је градоначелник Бањалуке.

Извршни директор Удружења дистрофичара регије Бањалука Радован Ристић рекао је да је задовољан разговором са градоначелником и да ће се, на основу знатно већих средстава које ће добити из градског буџета, моћи много боље организовати превоз инвалидних лица у граду.

Он је додао да услуге превоза у граду тренутно користи око 90 инвалидних лица, међу којима су и дјеца која на тај начин одлазе у школу или у дневни центар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана