Бањалука: Возила на тротоару угрожавају ученике

Данијела Стоканић
Бањалука: Возила на тротоару угрожавају ученике

Бањалука - Безбједност ученика Основне школе "Алекса Шантић", као и пјешака који се крећу десном страном у правцу од некадашње "Мљекаре" према овој образовној институцији, због бахатих возача је угрожена.

Наиме, комплетан тротоар на десној страни улице Триве Амелице у насељу Росуље свакодневно је пун возила па су малишани, али и други учесници у саобраћају присиљени да иду коловозном траком да би их заобишли.

Директор школе Татјана Радоја рекла је да су од Градске управе тражили постављање стубића на овом тротоару како возачи више не би могли остављати своја возила. Додала је да из Градске управе још нису реаговали на њихов захтјев. Каже да су већ дигли руке и када је у питању постављање лежећих полицајца код школе.

- Годинама то тражимо - рекла је она.

Додала је да је недавно ученик другог разред заобилазио аутомобил паркиран на тротоару у којем је био и возач, који је нагло отворио врата и ударио малишана.

- На поменутом потезу има низ приватних кућа и објеката на чије је власнике џаба апеловати да њихови гости ту не остављају своја возила - истакла је Радоја.

Бака Јевросима Гашић каже да сваки дан страхује за безбједност своје унуке, ученице четвртог разреда.

- Не могу да вјерујем како поједини возачи немају слуха, док ме градске власти уопште не изненађују. Док је школа у Новој вароши окружена са четири лежећа полицајца, ми већ пет година молимо за постављање само једног - категорична је Гашићева.

Из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја поручују да стубићи неће бити постављени на поменутом тротоару.

- Свјестан сам проблема ученика, али не можемо због несавјесних возача оградити град стубићима. Упознаћу комуналну полицију о овом проблему и даћу налог "паук" служби да више обрати пажњу на овај дио града - рекао је начелник овог одјељења Зоран Новаковић.

Бронзани Мајдан

Постављање лежећег полицајца већ годинама чекају и ученици ОШ "Младен Стојановић" из Бронзаног Мајдана.

- Дуже вријеме чекамо на постављање лежећег полицајца, али још ништа. Били су нешто обећали прољетос, али узалуд. Срећа па није било трагедије, али сматрамо да је боље спријечити него лијечити - рекао је директор ове школе Ненад Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана