Бањалука: Узрок црвене воде у Црквеној животињска крв?

nezavisne.com
Бањалука: Узрок црвене воде у Црквеној животињска крв?

Бањалука - Непозната црвена течност која је изливена у Црквену по свему судећи је огромна количина животињске крви, али ћемо у то моћи бити сигурни тек након што Институт за јавно здравство анализира узорке узете са терена, рекао је Јанко Кецман, в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове.

 Додао је да је водна инспекција у сриједу, око 16 часова, изашла на терен и утврдила да је у Црквену и Врбас изливена црвена течност, највјероватније животињског поријекла.

"Ради се о тешком еколошком инциденту, због чега ће инспекција предузети све што је у њиховој моћи да открију починиоце", истакао је Кецман и апеловао на суграђане да ако имају сазнања ко је одговоран за инцидент - да пријаве инспекцији, посебно на мјештане Лауша, пошто прве индиције говоре да је течност бачена у том насељу.

Небојша Матић, предсједник мјесне заједнице Лауш 1, каже да су се такви случајеви догађали и раније, узроковани од једне фирме, и да је могуће да је течност дошла из ње, али да треба чекати резултате Института за јавно здравство.

 Мјештанка Обилићева је рекла да је смрад био јак и да страхују од загађења.

"Пролазници су у невјерици посматрали рјечицу јер не памте да је она икад овако изгледала", рекла је ова мјештанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана