Бањалука: Уручена прва рјешења о стипендирању студената

Срна
Бањалука: Уручена прва рјешења о стипендирању студената

Бањалука - Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић уручила је данас прва рјешења о стипендирању студентима првог циклуса у академској 2014/15. години.

На свечаности у градској управи рјешења је добило 10 студената.

Бркићева је рекла новинарима да ће град Бањалука ове године стипендирати 415 студената, за шта ће из градског буџета бити издвојено 606.700 КМ.

"Од укупног броја стипендија, према успјеху су одобрене 63 стипендије, према социјалном статусу 296, а за дефицитарна занимања 56. Исплата ће почети у фебруару и трајаће до октобра", појаснила је замјеник градоначелника Бањалуке.

Она је истакла да је град Бањалука међу ријетким локалним заједницама које издвајају знатна средства и додјељује велики број стипендија.

Студент треће године Филозофског факултета у Бањалуци Борис Рујевић, чији је просјек оцјена 10, захвалио је градској управи и нагласио да ће студенти оправдати стипендије које је обезбиједио град.

Мјесечни износ стипендије према успјеху и социјалном статусу је 130 КМ, док ће студенти дефицитарних занимања добијати стипендију од 250 КМ.

Подјела рјешења о стипендирању почеће сутра, у канцеларији број 23 градске управе, сваким радим даном од 8.00 до 16.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана