Бањалука: Упис малишана за полазак у школу до 15. фебруара

Јасмина Перишић
Бањалука: Упис малишана за полазак у школу до 15. фебруара

Бањалука - Центар за предшколско васпитање и образовање и ове године ће спроводити програм припрема дјеце за полазак у основну школу, а родитељи могу своје малишане пријавити до 15. фебруара у просторијама Центра у улици Јована Дучића број три.

Овај програм, који финансира Министарство просвјете и културе РС у сарадњи са Центром за предшколско васпитање и образовање, намијењен је искључиво за дјецу која нису похађала вртић или било какву предшколску установу, док ће малишани у вртићима програм похађати у редовним групама.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић рекла је да ће програм похађати дјеца која су рођена 2008. и 2009. године, а која се у школској  2015/2016. години уписују у први разред.

- Програм ће почети 2. марта и трајаће до 31. маја. Дјеца ће боравити по три сата дневно у вртићима у периоду од 17 до 20 часова, што је укупно 180 минута овог програма - рекла је Радуловићева.

Додала је да ће мјесечна уплата за овај програм износити 15 марака.

- Дјеца ће се на овом програму први пут сусрести са васпитачима и другим вршњацима, а радиће се на социјализацији како би се што боље уклопила у школску средину - казала је Радуловићева.

Она је позвала све родитеље да пријаве своју дјецу за овај програм и истакла да све додатне информације могу добити у Центру.

- Ми ћемо и по школама пренијети обавјештење о овом програму и очекујемо, као и претходних година, велики број малишана. До сада их је било око 500 и више, а ово је већ пета година заредом откако у сарадњи са Министарством просвјете и културе организујемо овај програм - рекла је Радуловићева.

Бањалучанка Николина Вулић, чије дијете ове године треба да крене у први разред, каже да ће уписати сина на овај програм.

- С обзиром на то да сам домаћица и да не радим, дијете сам сама чувала и није ишло у вртић. Ово је прилика да у окружењу васпитача научи неке ствари, али и да се навикне на велики број другара који га очекује у школи - казала је Вулићева.

Школе

Припрема пред полазак у школу за будуће првачиће у школској 2015/2016. години, а који нису боравили у вртићу, биће одржана и у три основне школе.

- Овај вид наставе биће организован у ОШ "Петар Кочић" у Колима, ОШ "Милан Ракић" у Карановцу и ОШ "Станко Ракита" у Врбањи - рекли су у Министарству просвјете и културе РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана