Бањалука убрзо добија "турбо" кружни ток

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Радови око дворане и парка "Младен Стојановић" су у пуном јеку, а Бањалука убрзо добија први икад, како кажу градске власти, "турбо" кружни ток.

Градске власти данас су представиле како ће изгледати потпуно уређен простор у парку "Младен Стојановић" и простор око будуће тениске дворане, нова авенија, која повезује источни транзит и улицу Олимпијских побједника са ротор кружним током, те реконструисан парк "Младен Стојановић" што, кажу, подразумијева још више зеленила, нову тартан трим стазу, теретану на отвореном, јавни тоалет, дјечија игралишта и обновљена шеталишта и "Бањалучку арену” са 5.000 сједећих мјеста.

Модерни "turbo road", кружни ток и ће регулисати саобраћајницу између Гундулићеве улице, улице Олимпијских побједника, па све до истoчног транзита, а који је бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић назвао најмодернијим начину регулисања саобраћаја.

-Овај специфичан кружни ток има посебно означене траке које ће возаче упућивати у прави правац - казао је Станивуковић.

Према његовим ријечима овај кружни ток ће најбрже растеретити саобраћај у граду, а вриједност радова је мало више од милион КМ.

Станивуковић, који је данас обишао градилишта, објаснио је и зашто су се одлучили на бетонирање у парку “Младен Стојановић”, а које је код Бањалучана изазвале бурне реакције.

-Поплочан је и за три метра проширен пролаз кроз парк јер се ради о главној стази која пролази кроз овај парк. Ово је главна стаза велике фреквенције, овдје ће 4.000 људи морати да пролазе, зато смо морали проширити овај пролаз - казао је Станивуковић.

Како објашњава, овај пут се протеже од улаза у парк па све до фонтане, односно до саме дворане.

Станивуковић тврди да зеленила у овом парку неће фалити, да неће фалити ниједно дрво и обећава да ће бити засађено још.

-Засадићемо нових више од 350 стабала, неће фалити ниједно дрво, не идемо на уштрб зеленила, то је био мој захтјев – истакао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана