Бањалука у знаку љубави и заљубљених

Јасмина Перишић
Бањалука у знаку љубави и заљубљених

Бањалука - Насмијаних лица и са пригодним поклонима, Бањалучанке које су у бившој Југославији али и шире биле и остале препознатљиве по љепоти јуче су осим Алеје уздаха имале прилику да прошетају Алејом љубави која је поводом Међународног дана заљубљених познатијег као Валентиново, била постављена у центру грда.

Дан заљубљених могао се осјетити на сваком кораку а градске улице су врвјеле од гужве.  Млади парови су славили своју љубав, а и оне нешто старије даме са цвијетом у руци су поручивале да  љубав цвјета и у трећем животном добу. Неке припаднице њежнијег пола могле су се похвалити да су добиле поклоне од тајних обожавалаца. А до пригодних дарова могло се доћи на скором сваком кораку у центру.

Трговачке радње и улични продавци су нудили за сваког по нешто. Било је ту лицидерских срца, јастучића у облику срца, балона, играчка и цвијећа а они озбиљније заљубљени и пробирљивији поштоваоци дама залазили су у златаре.

- Заљубљен сам у једну Наташу и то не кријем. Одвајао сам дуже вријеме од џепарца и купио сам својој љубави златне наушнице. Можда буде и нека плишана играчка за поклон  и наравно излазак у град је незаобилазан. Ово је дан посвећен љубави и неки романтичан кутак је незаобилазан - рекао је Бањалучанин који се само представио као Ненад.

Многе дјевојке нису скидале осмијех са лица.

- Имамо момка који ме воли. Желим само да ми посвети вријеме а поклони ме не занимају. Довољно је само што ме воли као и ја њега - казала је тинејџерка Дијана Раковић.

 У цвјећарама су задовољно трљали руке на празник љубави.

- Имали смо мноштво муштерија а један младић је дјевојку обрадовао 101 ружом. То говори да романтика и романтичних љубави још има много. Највише су ишли аранжмани који су микс цвијећа и слаткиша - рекла је Гордана Милојевић из цвјећаре "Камелија".

Алеја љубави саткана од чемпреса била је постављена у улици Бана Милосављевића. Био је то својеврстан дар  Компаније "Тропик" свим заљубљенима. На гранама чемпреса била су срца са љубавним стиховима које су грађани могли да понесу и поклоне вољеним особама.

Поклон  за "другу особу"

Гордана Тривић се присјетила анегдоте када јој је једна муштерија затражила лицидерско срце и за ону "другу особу".

- Схватила сам да мисли на љубавницу, али сам се правила да га не схватам. Препоручила сам му оно са натписом "Од срца срцу" - кроз осмијех је испричала Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана