Бањалука: У закуп понуђено 16,5 хектара пољопривредног земљишта

Agencije
Бањалука: У закуп понуђено 16,5 хектара пољопривредног земљишта

БАЊАЛУКА - Град Бањалука расписао је данас оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта у градској својини, путем усменог јавног надметања за обављање пољопривредне производње.

У закуп је понуђено седам локација на ширем подручју града, у укупној површини од 16,5 хектара, а рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања огласа.

Према условима огласа, земљиште се даје у закуп искључиво ради обављања пољопривредне производње, а најдуже на период до 10 година, уз могућност продужења уговора у складу са законским прописима.

Максимална површина пољопривредног земљишта која се може дати у закуп привредном друштву износи до 20 хектара, предузетнику до 10 и физичком лицу до пет хектара.

Право учешћа у огласу имају привредна друштва регистрована за обављање пољопривредне дјелатности, основана у складу са прописима, те предузетници регистровани за обављање пољопривредне дјелатности, регистровани у складу са прописима који регулишу ову област.

Право учешћа на огласу имају и физичка лица која се баве пољопривредном производњом, а која су поднијела пријаву и испуњавају опште услове прописане чланом осам Правилника о поступку давања у закуп пољопривредног и другог земљишта у својини града Бањалука.

Јавно отварање пријава и поступак усменог јавног недметања заказан је за 30. март у 9.00 часова у Градској управи, сала број 238.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана