Бањалука: У вртићу "Колибри" биће мјеста за око 170 малишана

Srna
Бањалука: У вртићу "Колибри" биће мјеста за око 170 малишана

БАЊАЛУКА, 28. ЈУЛА /СРНА/ - У бањалучком насељу Лазарево у току су завршни радови на другој фази изградње вртића "Колибри" чија је вриједности милион КМ, у оквиру плана да се до краја године отвори укупно нових 600 мјеста у предшколским установама у Бањалуци.

У градском Одјељењу за комуналне послове Срни је речено да су на новом дијелу вртића у току завршни унутрашњи радови, а истовремено се ради и спољно уређење, те да ће након грађевинске фазе услиједити опремање како би на јесен овај предшколски објекат био спреман за пријем око 170 малишана.

Нови дио вртића у Лазареву гради се по фазама с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији, у укупној вриједности од око 1,5 милиона КМ.

Објекат је у фебруару стављен под кров, а радови су коштали 550.000 КМ.

У априлу, упркос епидемиолошкој ситуацији, настављена је друга фаза која подразумијева грађевинско-занатске и инсталатерске радове, за шта је град издвојио милион КМ, док је за опремање обезбијеђено додатних 200.000 КМ.

Будући вртић у Лазареву заузимаће површину од 1.150 метара квадратних.

Постојећи вртић "Колибри", његов јужни дио – са два тракта по четири јединице - изграђен је 2013. године.

Из Градске управе наводе да би упоредо с тим до јесени требало да буде завршен и нови вртић у насељу Петрићевац чији је предвиђени капацитет до 150 дјеце.

Интензивно се ради на доградњи најстаријег градског вртића – "Јежеве кућице", те припреми новог објекта у насељу Куљани у којем ће бити обезбијеђен смјештај за око 90 малишана.

Током године кроз пројекат "Енергетске ефикасности" биће "утопљени" вртићи "Невен" и "Наша дјеца".

У настојању Града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце и унаприједи услове боравка у постојећим објектима, у протекле четири године отворени су или обновљени вртићи у насељу Старчевица у Улици Прве крајишке бригаде, у насељу Росуље - "Палчица", Обилићеву - "Полетарац". Проширен је капацитет вртића "Бубамара", док су те енергетски обновљени вртићи "Бамби" у насељу Нова варош и "Пчелица" у насељу Центар један. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана