Бањалука: Тврђава Кастел у знаку „Каструма“

Ј. Т.
Бањалука: Тврђава Кастел у знаку „Каструма“

БАЊАЛУКА - Све је спремно за пети Међународни витешки фестивал „Каструм“, који почиње вечерас и траје до недјеље, 5. јуна, на тврђави Кастел, саопштили су из Градске управе.

Као увод у фестивал, организатори су припремили интересантну изложбу под називом „Ћирилица је моје писмо“ која је отворена синоћ у Каменој кући тврђаве Кастел.

- Први дан фестивала, резервисан је за окупљање учесника фестивала испред Храма Христа Спаситеља, са почетком у 18 часова. Ту ће, као и претходних година, бити одржано вјенчање краља Стефана Драгутина и угарске принцезе Каталине Арпад, а након вјенчања, учесници фестивала ће наставити дефиле до тврђаве Кастел, гдје ће наступити етно група „Траг“ и „Ива“, а улаз на овај догађај је бесплатан за све посјетиоце - напоменули су из Градске управе.

Субота и недјеља резервисани су за бохут борбе, мачевање, такмчење у стреличарству и слично, а програм почиње већ од 10 часова на Кастелу.

Организатори су „Чувари копља Светог Георгија“, који су, баш као претходних година, најавили изузетно интересантан и разноврстан програм, који ће да буде прилагођен свим посјетиоцима, од најмлађих до оних мало старијих.

Напомињу да ће у склопу фестивала бити организване и многобројне радионице, али и школе мачевања.

Град је подржао Фестивал „Каструм“ у календару туристичких манифестација за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана