Бањалука: Тротоари затрпани смећем и паркираним аутомобилима (ФОТО)

Јана Кезић
Foto: Д.О.

БАЊАЛУКА - Мјештани у Романијској улици у бањалучком насељу Паприковац/Мјесец не могу да прођу улицом од смећа и паркираних аутомобила, а нико од надлежних овај проблем не рјешава.

Казала је то за "Глас Српске" испред мјештана Романијске улице Драгана Орловић.

- У цијелом насељу налази се само пет контејнера у који смеће одлажу сви станари стамбеног дијела ове улице, домаћинства из околних кућа, а сада и станари из нове зграде која је недавно саграђена, а коју видите на фотографијама у прилогу иза препуних контејнера. То је значи још 68 нових домаћинстава на исти број контејнера – казала је Орловићева.

Довољан је, како каже, и мањи вјетар да смеће разбаца около, јер су контејнери на оволики број станара и више него недовољни.

- Смеће је свуда - по троторарима, улици, око контејнера. Радници "Чистоће" испразне контејнере, али разбацано смеће никада не покупе около по населљу, што такође видите на достављеним фотографијама. Срамота је да грађани у оваквим условима живе. Посебно јер овдје станују углавном млади брачни парови са малом дјецом – рекла је Орловићева.

Истакла је да су се неколико пута обраћали надлежним службама, али ништа по том питању није ријешено.

- Насеље нам се претворило у депонију! И сваког дана је све горе. И да се организујемо и сами очистимо тортоаре и двориште испред зграда (што смо радили неколико пута), проблем није трајно ријешен, јер смеће се са свих страна и даље одлаже у ових пет контејнера и разбацује около – закључила је Орловићева.

Други проблем је, како додаје,  паркинг.

- Зграда која је недавно "никла" у нашем насељу, или боље речено, власник комплекса зграда које су саграђене, није за своје станаре обезбједио довољно паркинг простора. Парикрање је сада постало права лутрија – рекла је Орловићева.

Уколико неко не вјерује у све ово, како кажа, може да обиђе  ову улицу и насеље иза 16 часова, било који дан у седмици.

- Уколлико будете могли проћи од смећа и паркираних аутомобила, увјерићете се и сами.  Некада смо молили надлежне институције да у овом насељу буде изграђено дјечије игралиште. То се никада се није десило. Умјесто тога добили смо депонију пред вратима и тротоаре затрпане паркираним аутомобилима.  Молим да се ови проблеми што прије ријеше, како не бисмо били проморани да преузимамо радикалније мјере -  рекла је Орловићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана