Бањалука: Трговци, конобари и љекари без предаха за васкршње и првомајске празнике

Јасмина Перишић
Бањалука: Трговци, конобари и љекари без предаха за васкршње и првомајске празнике

Бањалука - Велики петак, 29. април, Васкрс и Међународни празник рада, 1. и 2. мај, нерадни су дани, осим за конобаре, трговце, медицинаре и дежурне службе. Они ће радити по празничном режиму.

Тако на Велики петак неће радити Градска управа и друге друштвене установе, док ће већина трговачких радњи, угоститељских објеката, амбуланти породичне медицине и апотека бити на располагању становништву.

У Градској управи су рекли да ће у вријеме празника драгстори и угоститељски објекти радити по уобичајеном радном времену.

- Поред драгстора 24 часа радиће пекаре, али и продавнице које се налазе на аутобуским и жељезничким станицама и пумпама. Од седам до 12 часова моћи ће да раде меснице и рибарнице, а продавнице погребне опреме од осам до 21 час. Васкрс и Празник рада, 1. мај, је нерадни дан за све, осим за дежурне службе. Другог дана републичког празника, 2. маја, од осам до 16 часова радиће и занатске и трговачке радње, као и радње које се баве услужном дјелатношћу - рекли су у Градској управи.

У Дому здравља истичу да ће дежурни тимови породичне медицине дежурати у двије смјене од седам до 20 часова у амбуланти у Платоновој улици и на Поликлиници.

- Дежураће и запослени у стоматолошкој амбуланти и лабораторији у оквиру Хитне помоћи 24 часа, као и у педијатријској амбуланти у Поликлиници - нагласила је портпарол ове здравствене установе Дијана Ожеговић.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић је рекао да ће за вријеме празника аутобуси у градском и приградском саобраћају превозити путнике као и сваке недјеље, када су поласци аутобуса на 30 минута или сат.

- Превозићемо путнике по празничном радном времену, које је исто као и недјељом - казао је Мијић.

И градска "Тржница" ће за вријеме празника радити по празничном режиму рада.

- На Велики петак, 29. априла, радићемо од осам до 17 часова, док за Васкрс и 1. мај, који ове године падају на исти дан, нећемо радити. У суботу, 30. априла, радимо по устаљеном радном времену до 20 часова, а у понедјељак, 2. маја, до 15 часова - рекли су из управе "Тржнице".

Апотека "1. мај" ће једина дежурати 24 часа за вријеме празника.

- Још нам није стигла званична потврда да ли ће још неке апотеке радити по скраћеном радном времену за вријеме празника - казали су у овој апотеци.

Дан побједе

И понедјељак, 9. ма­ј, када се обиљежава републички празник Дан побједе над фашизмом, проглашен је за нерадни дан.

- За вријеме овог празника од седам до 12 часова радиће меснице, рибарнице, продавнице мјешовите робе и цвјећаре - саопштено је из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана