Бањалука: Стигло 300 контејнера за приградска насеља

Срна
Бањалука: Стигло 300 контејнера за приградска насеља

БАЊАЛУКА  - Бањалука је захваљујући донацији из данског града Оденсеа добила 300 контејнера за прикупљање комуналног отпада који ће од понедјељка, 9. марта, бити распоређени у приградским насељима, саопштено је из Градске управе.

Током данашњег обиласка комуналног предузећа "Чистоћа", градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да ће ови контејнери бити распоређени по приградским насељима, у складу са исказаним потребама.

Радојичић је рекао да се, осим тога, град налази у процесу јавне набавке нових контејнера, а да са Фондом заштите животне средине Републике Српске спроводи пројекат гдје се очекује да ће се, путем те набавке и још једне донације, обезбиједити значајан број контејнера и одговорити захтјевима грађана.

Директор "Чистоће" Александар Бајић, изјавио је да су потребе на терену велике и да ће ова и будуће донације у знатној мјери поправити стање на терену.

Бајић је подсјетио да од 16. марта до 5. априла слиједи прољећна акција чишћења и уређења града и апеловао да се грађани придржавају плана акције и крупни отпад одложе на, за то, предвиђена мјеста.

"Крајем марта започећемо пилот-пројекат у насељу Росуље који подразумијева селективно раздвајање отпада и постављање два контејнера. Уколико тај пројекат да жељене резултате, наставићемо га и у другим насељима", закључио је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана