Бањалука слави Дан града

ГС
Бањалука слави Дан града

БАЊАЛУКА - Бањалука данас обиљежава Дан града, у знак сјећања на дан када је град ослобођен од фашизма 1945. године.

У оквиру обиљежавања овог важног датума,  организован је велики број дешавања.

Градоначелник Драшко Станивуковић за данас најављује спектакуларан програм.

Након завршетка полуфинaлних мечева турнира Српска опен (око 19 часова) у Парку „Младен Стојановић“, градоначелник Драшко Станивуковић ће са гостима из Србије, Израела и Црне Горе симболично исјећи торту дугу преко 20 метара.

Уз највећу торту, коју у сарадњи Града Бање Луке и „Кухињице“ припремају бањалучки кухари, посєетиоце очекује и забавни програм.

За добру забаву побринуће се бањалучки извођачи и то: Андреј Пуцаревић, Маја Татић, Вања Мишић, Сања Зелић – Чолић, Маја Манојловић и Марија Шестић.

ѱрограм обиљежавања Дана града биће настављен и у наредној седмици.

У четвртак 27. априла, програм обиљежавања започеће одавањем почасти нашим херојима, а планирано је полагање вијенаца на четири градске локације.

Централно полагање вијенаца на Спомен обиљежје палим борцима Другог свјетског рата на Тргу палих бораца заказано је за 12 часова.

Представници Града Бање Луке ће у девет часова положити вијенце и одати почаст жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу Свети Пантелија, у 10 часова планирано је полагање на Споменик палим Крајишницима, док ће у 11 часова бити положени вијенци и на Споменик 12 беба у центру града.

У част Дана града осим традиционалног свечаног пријема за делегације, 27. априла са почетком у 18 часова у Спортској дворани „Борик“ биће одржана свечана академија,  док ће на шеталишту код Градске управе од 20 часова бити одржан концерт Бориса Режака и групе „Оне три“

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана