Бањалука: Скромније обиљежавање дана града

Срна
Бањалука: Скромније обиљежавање дана града

БАЊАЛУКА - Дан града Бањалука - 22. април ове године ће, због епидемије вируса корона и забране јавних окупљања, бити обиљежен знатно скромније него ранијих година, саопштено је из Градске управе.

Према утврђеном протоколу, сутра када се обиљежава 75 година од ослобођења Бањалуке у Другом свјетском рату, градоначелник Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић положиће вијенац на Тргу палих бораца, одајући почаст ослободиоцима Бањалуке.

Вијенци ће бити положени и на Споменик палим Крајишницима на Бањ брду и на Споменик жртвама велеиздајничког процеса на гробљу Свети Пантелија.

Из Градске управе наводе да ове године неће бити организована традиционална свечана академија, нити додјела признања поводом Дана града.

Прилагођено новим околностима, сутра увече са почетком у 20.00 часова, на Алтернативној телевизији биће емитован специјални програм поводом Дана града, наводи се у саопштењу.

У оквиру овог програма биће емитована честитка градоначелника Радојичића, као и градоначелника градова – пријатеља Бањалуке, те изјаве низа истакнутих Бањалучана из разних области друштвеног дјеловања који ће указати на значај овог датума.

Након тога, посебно за ову прилику, услиједиће лајв стрим концерт Сергеја Ћетковића.

Радојичић истиче да ове године Бањалука обиљежава Дан града у специфичним околностима, те да су, у складу с тим, изостављени традиционални садржаји.

"Нажалост, ово је, од ослобођења нашег града, практично први пут да Дан града обиљежавамо у околностима ванредног стања, те је, у складу с тим, сачињен и знатно редукованији програм обиљежавања овог значајног датума", навео је Радојичић.

Он је рекао да ће ове године изостати и традиционална додјела награда, која ће бити пролонгирана за боља времена.

"Живимо у специфичним околностима у којима су приоритет борба за људске животе и очување здравља нашег становништва. Уз честитке Бањалучанима, позивам да се у сриједу увече дружимо путем ТВ програма поводом Дана града, те да на овај начин учествујемо у обиљежавању овог великог дана, дана ослобођења", додао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана