Бањалука: Сједница Скупштине града 24. марта

Ј. Танацковић
Foto: Ј. Танацковић

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука биће одржана 24. марта са почетком у девет часова, а пред одборницима ће се наћи 68 тачака дневног реда, одлучио је данас колегијум Скупштине града.

Градоначелник Драшко Станивуковић поднио је захтјев о одржавању ванредне сједнице 22. марта у десет часова, а тачке које би требало да се нађу, тичу се улагања у пословну зону Рамићи, утврђивању стопе пореза на непокретности, додјеле субвенција трошкова за јавни градски и приградски превоз као и субвенције за ђаке, пензионере, те допуна буџета.

Предсједник Скупштине града Младен Илић истакао је да су заказене двије наредне сједнице.

- Прво на дневни ред долази одлука о јавном градском и приградском превозу, јер очигледно не постоји никакав договор - рекао је Илић.

Поред заказивања ванредне сједнице, Илић је предложио да тачка о изградњи највећег парка на Бањалучком пољу буде дио политичког договора и да се припоји тој сједници.

- Мислим да је састанак прије те сједнице важан и неопходан, уколико не изађемо са неким договором не видим онда поенту ванредне сједнице - нагласио је Илић.

Прије сједнице ће се састати са превозницима и очекује да ће постићи договор.

- Сви смо свјесни да ова ситуација није добра за грађане. Њихово је право да протестују и да не возе, њихова слобода. Направићемо састанак немам ништа против тога, ово је горућа одлука за Бањалуку - рекао је Илић.

Станивуковић је рекао да су страшетки важна питања комуналне потрошња која ће бити омогућена допуном буџета.

- Одлуком скупштинске већине то је пролонгирано. Програм додјеле субвенција би требало да подстиче развој малих и средњих предузећа који ће са добрим планом моћи да добију 15.000 КМ - нагласио је Станивуковић.

Додао је да се на ванредној сједници налази лицитација и нове инвестиције које ће донијети нова радна мјеста.

- За нас је суштински важно, нећемо од тога да одустајемо и хоћемо да у марту имамо јавну лицијатцију и улагања у пословну зону Рамићи - казао је Станивуковић.

Тачка пореза на непокретности је важна, ако не смање приходе.

- Пола милиона ћемо дати за за санирање актуелне штете јавног градског и приградског превоза докле год буде поскупљења горива буде, ако нам не дирају приходе како не би ни један грађанин осјетио. Уколико одлука буде да се одузму приходи од града, са друге стране повућиће се приходи од спорта - рекао је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана