Бањалука: Сеоски путеви затрпани снијегом

С. Амиџић Фото: Г. Шурлан
Бањалука: Сеоски путеви затрпани снијегом

Бањалука - Зимске службе током јучерашњег дана чистиле су градске и приградске саобраћајнице те тротоаре у ужем центру града, док су проблема имали становници у појединим сеоским мјесним заједницама, гдје су путеви остали под снијегом.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић рекао је да су у овом насељу проходни само главни путеви.

- Око 25 километара путева који воде према засеоцима Делићи, Вулини, Доњи Лусићи, Ђукићи, Пајићи, Савановићи, Милићевићи, Сладојевићи и Сладојевићи у Дубици непроходни су за возила - рекао је Сладојевић и додао да је висина снијега у МЗ Стричићи око 40 центиметара.

Ништа боља ситуација није ни у МЗ Павићи, гдје већина путева није очишћена.

- Снијег је уклоњен само са асфалтних саобраћајница док су остали путни правци, посебно за Горње Павиће и Вилусе завијани - казали су мјештани овог насеља и додали да има домаћинстава која су потпуно одсјечена од остатка села.

Шеф редовног одржавања зимске службе у предузећу "МГ Минд" Милка Калаба рекла је да је пут Бањалука - Чађавица, који води преко платоа Мањача, проходан.

- Снијега на саобраћајници има у мјесту Кадина вода, док је остала дионица пута очишћена - казала је Калаба.

У предузећу "Еко-евро тим", које чисти саобраћајнице у насељима Обилићево, Старчевица, Ада, Дебељаци, Карановац, Чесма, Пријечани, Петрићевац, Дракулић, Мотике те у дијеловима насеља Српске топлице, Врбања, Залужани, Куљани и Шарговац кажу да су улице у овим насељима чисте.

- Остало је још да очистимо споредне и макадамске путеве - објаснио је пословођа Бранко Бургић.

Директор предузећа "Чистоћа" Александар Бајић каже да су саобраћајнице на подручју града, за чије одржавање је задужено ово предузеће, очишћене.

- Преостало је још да поново поспемо со у оним улицама гдје она није одреаговала и да то очистимо - казао је Бајић.

Он је додао да су радници ручно чистили тротоаре и раскрснице.

У Градској управи су истакли да су тротоари очишћени у ужем центру града.

- Екипе зимске служба раде и на уклањању снијега на прилазима аутобуским стајалиштима и мјестима за одлагање смећа - рекли су у Градској управи.

Портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић је потврдила да је снабдијевање града топлотном енергијом било уредно и да претходних дана није било кварова на топловодној мрежи.

Из Дома здравља су казали да није било повреда грађана изазваних клизавицом због снијега и леда.

Бескућници

Упркос ниским температурама у протеклих неколико дана није повећан број бескућника у Социјално-геријатријском центру Бањалука.

- Капацитет центра тренутно је попуњен, али за потребу наћи ће се још мјеста - рекла је главна сестра Социјално-геријатријског центра Нада Јукић и додала да у центру тренутно борави шест бескућника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана