Бањалука: Санација клупа и игралишта

Александар Стојановић
Бањалука: Санација клупа и игралишта

Санација и одржавање дјечјих игралишта и клупа у градском подручју почели су ових дана, а комуналне екипе овај посао обављаће и у наредном периоду, казали су из Одјељења за комуналне послове.

Актуелна епидемиолошка ситуација није спријечила текуће послове, а дежурне екипе раније предвиђене послове обављаће по већ планираном распореду.

- Комунална опрема је веома осјетљива и тражи стално одржавање и не смије се запустити. Из тог разлога ми користимо топло вријеме како бисмо санирали уништене клупе, дјечја игралишта и другу опрему - казао је сарадник за комуналну опрему, јавну и зоо-хигијену у овом одјељењу Дејан Удовичић.

Јуче је санирано дјечје игралиште у Равногорској улици у Новој вароши, гдје су замијењени кров кућице и оштећени ланци на љуљашкама, а лакирана је и челична конструкција.

- Поред тога, лакиране су даске и конструкција на четири клупе крај игралишта, те навучен слој земље око њих. Ових дана планирани су исти радови и на Паприковцу, али они су привремено одгођени - казао је Удовичић.

Мјештани Старчевице казали су да су клупе уз шеталиште између Ребровачког и Венеција моста већ одређен период поломљене и уништене, а из надлежног одјељења кажу да ће у што скоријем периоду санирати опрему.

- Највећи број пријава примамо преко апликације “Грађанска патрола” или директно на број одјељења и настојимо у што краћем року да изађемо на терен и отклонимо штету - истакао је Удовичић.

Посљедњих дана, од када су затворени угоститељски објекти, већи је број грађана који дуж шеталишта и у парковима прилику за кратки предах користе управо на клупама.

- Похвално је што комуналне службе, и поред тешке ситуације, не престају са радом и што су на услузи грађанима. У овим тренуцима паузу од шетње искористимо баш на клупама дуж шеталишта овдје на Старчевици, а сигурно је тако и у другим насељима гдје постоји потреба за санирањем опреме - казала је пензионерка са Старчевице Љубица Сандић.

Саднице

Акција садње нових стабала на градском подручју наставља се онако како је планирано, а екипе су на терену и ових дана.

- Допуна дрвореда спроведена је у Новој вароши и ту су активности редовне. Оно што је одгођено до даљег је садња алеје матураната због новонастале епидемиолошке ситуације у граду - казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана