Бањалука: Рупе на путу у Српским топлицама, трава до појаса

Nezavisne.com, Фото: А. Чавић -
Бањалука: Рупе на путу у Српским топлицама, трава до појаса

Бањалука - Мјештани Улице Од Змијања Рајка у насељу Српске топлице у Бањалуци жале се на бројне проблеме попут рупа на путу које оштећују возила, покиданих "лежећих полицајаца", непокошене траве поред тротоара на потезу уз Врбас, оштећених клупа те других.

Кажу да возачи који свакодневно пролазе овом улицом морају да сачекају да прођу аута из супротног смјера како би заобишли оштећења на путу. Проблем су, додају мјештани, и бројни шахтови који су направили улегнућа и избочења на цести. Због покиданих "лежећих полицајаца" неки несавјесни возачи јуре и 150 км/х, тако да мјештани страхују за безбједност, пишу Независне новине.

"Због рупа гума ми је пукла на четири мјеста, фелга се искривила и то ми се није десило једном већ више пута. Вријеме је да се оштећења на саобраћајници санирају", говори мјештанин Недељко Максимовић.

Ова улица за Бањалучане представља једну од омиљених зона за шетњу и рекреацију због близине обале Врбаса, Велике плаже и извора Врућице.

Веселка Малешевић, коју смо затекли у шетњи, каже да иако ту не станује често с унуком дође јер је Врбас близу и одговара јој тај потез од кафане "Алибаба" до Шехера. Међутим, сматра да улицу треба боље уредити.

"Жао ми је што бар трава није покошена, већ је нарасла до појаса. Прољеће је вријеме када гмизавци почињу да излазе и због безбједности свих људи који овдје шетају надлежни морају повести више рачуна", каже Малешевићева.

Мјештани са којима смо разговарали кажу да се због ових проблема нису жалили надлежнима јер сматрају да то нема сврху.

"И раније смо чекали годинама да се закрпи једна рупа. Надлежни да хоће нешто да ураде већ би то урадили. Довољно је да пошаљу екипу на терен и виде како је заиста", говоре мјештани.

Чланови Савјета МЗ Српске топлице сматрају да стање у овој улици није ништа алармантније него у осталим, те кажу да им се мјештани нису жалили.

"Нормално је да се послије зиме појаве рупе на коловозу", рекла је Млађенка Тривић, предсједница Савјета МЗ Српске топлице.

Због нерадног дана нисмо успјели добити коментар из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана