Бањалука разматра ново отварање православног вртића

ГС
Бањалука разматра ново отварање православног вртића

БАЊАЛУКА – Бањалука ускоро добија Календар националних, историјских и духовних догађаја, а постоји могућност да се опет отвори православни вртић, саопштено је након састанка представника града и удружења која баштине традицију.

Тим поводом одржан је састанак са свим релевантним удружењима из ове области.

"На састанку смо разговарали о календару националних, историјских и духовних догађаја, који су важни за наш народ, а на ову идеју смо дошли јер се празник Духови 50 година обиљежавао у нашем граду, након чега је та традиција прекинута и нико се не сјети да спомиње тако важне догађаје, који представаљају дио идентитета српског народа, православне вјере", поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Додаје да се слава града Бањалуке, Спасовдан, до сада празновала скромно, те да то обиљежавање није било отоврено за све грађане, а жеља је градске администрације  да у сарадњи са Српском православном црквом и важним удружењима заједно учествује у припреми календара догађаја од важности.

"Календар, али и сви други приједлози, након усаглашавања са удружењима из ове области биће упућени у скупштинску процедуру", рекао је он, додавши да су разматрали иницијативу да горњи дио насеља Старчевица понесе назив по војводи Степи Степановићу.

"Осим тога разматрали смо и питање да се у Бањалуку врати православни вртић", казао је Станивуковић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана