Бањалука: Раде пекаре и драгстори

Срна
Бањалука: Раде пекаре и драгстори

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас нерадни дан због обиљежавања Нове године, али је пекарама, драгсторима и трговинским објектима у аутобуским и жељезничким станицама, као и на бензинским станицама, дозвољен рад 24 часа, саопштено је из Градске управе.


Из Градске управе наводе да ће од 8.00 до 21.00 час моћи да раде трговине на мало погребном опремом.

Сви они могу да раде и сутра од 8.00 до 16.00 часова, као и правна лица и предузетници који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност, те трговачки центри којима је рад дозвољен од 8.00 до 22.00 часа.

Сходно закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, од 21. децембра до 15. јануара ограничава се радно вријеме свим угоститељским објектима и приређивачима игара на срећу на период од 6.00 до 22.00 часа.

Драгстори могу радити од 22.00 до 6.00 часова ујутро искључиво путем шалтерске продаје, уз забрану продаје алкохолних пића у овом периоду.

За вријеме новогодишњих празника дежурна апотека биће “1. мај” у Улици Милана Тепића, а градски и приградски превоз возиће путнике по празничном режиму, односно исто као и недјељом.

Градска тржница неће радити сутра, док ће сутра радити од 7.00 до 14.00 часова.

ДАнас је нерадни дани за Градску управу из које подсјећају да је законом прецизирано да у дане републичког празника не раде републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана