Бањалука: Рачуни за смеће идуће седмице

Јасмина Перишић
Бањалука: Рачуни за смеће идуће седмице

Бањалука - Рачуне за одвоз смећа становници Бањалуке добиће идуће седмице. Разлог због којег је предузеће "Чистоћа" каснило са испоруком рачуна је нова цијена услуга одвоза смећа, која је ступила на снагу од 1. марта.

Директор предузећа "Чистоћа" Александар Бајић истакао је да се чекало са испоруком рачуна јер је нова цијена услуга искомпликовала процедуру штампања уплатница.

- Нисмо успјели раније да пошаљемо рачуне јер није било једноставно програмски урадити тај посао, с обзиром на то да ће рачуни за прва два мјесеца бити обрачунати по старим цијенама, док ће за март грађани добити рачун по новој цијени наших услуга - рекао је Бајић.

Он је нагласио да рачуни касне само за први квартал ове године.

- Нисмо знали да ли ће нам град одобрити да повећамо цијене услуга, јер смо захтјев послали још у октобру, а одговор добили у фебруару. Зато нисмо послали рачуне јер нисмо знали која ће цијена бити - казао је Бајић.

Он је подсјетио да ово предузеће рачуне шаље квартално, углавном за три мјесеца унапријед, па су се грађани надали да ће крајем јануара измирити своје обавезе.

- Они који евентуално имају примједбе на рад "Чистоће" могу слободно да нас позову. Ту смо да ријешимо било какав проблем са нашим услугама ако постоји. Такође, у кругу наше фирме могу и платити своје рачуне без провизије - рекао је Бајић.

Бањалучанка Гордана Маџар, која за себе истиче да је редован платиша својих обавеза, позвала је редакцију "Гласа Српске" да се пожали на, како је рекла, неажурност управе предузећа "Чистоћа".

- Још нисам добила рачун за одвоз смећа, па сам позвала "Чистоћу" да чујем шта је у питању. Прво су ме упућивали са једног броја на други, да бих на крају добила одговор да, ако ми је стало да платим, узмем стару уплатницу па на основу ње  уплатим рачуне за јануар и фебруар ове године. Запитала сам се коме у ствари треба да буде битно редовно плаћање обавеза, потрошачима или комуналним предузећима - рекла је Маџар.

Цијене

Нова цијена услуга одвоза отпада из домаћинства од 1. марта је виша и износи  0,138 КМ по квадратном метру стамбеног простора, што је поскупљење за 20 одсто.

У протеклом периоду ова цијена је износила 0,115 КМ по квадратном метру стамбеног простора.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана