Бањалука: Протест у Мотикама због обуставе саобраћаја

С. Ђуричић
Бањалука: Протест у Мотикама због обуставе саобраћаја

БАЊАЛУКА - Становници Мотика јутрос су се окупили у том насељу како би исказали незадовољство одлуком градских власти да због радова на мостићу обуставе саобраћај кроз насеље на наредна три мјесеца.

Један од окупљених мјештана Бојан Дакић казао је да је недопустиво да обустава саобраћаја траје 85 дана, а да су становницима понуђени алтернативни путеви преко Сарачице, Драгочаја и Дракулића, који су дужи за десетак километара.

- То значи да наша дјеца којима школа почиње у 7.30, морају да крену пола сата или 40 минута раније, а тад ни нема аутобуских линија. С друге стране, бринемо и за безбједност дјеце која овим путем пјешаче и сматрамо да је она угрожена - рекао је Дакић.

Он је додао да су представници града синоћ дошли у Мотике да би разговарали са мјештанима.

- Казали су нам да су ови радови због нас, а ја их питам да ли су само због нс или због свих становника Бањалуке, јер овај пут и мост користе сви, а не само ми - истакао је Дакић.

Како је раније најављено из Градске управе Бањалука, уклањање старог моста у Мотикама и постављање новог, требало је да почне данас, а рок за завршетак радова је 85 дана. За то вријеме планирана је потпуна обустава саобраћаја, а алтернативни путеви су преко насеља Сарачица, Драгочај и Дракулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана