Бањалука: Протест присталица Станивуковића испред Градске управе

ГС
Foto: УНА ТВ

БАЊАЛУКА - Испред Градске управе Бањалука данас се, као и јуче, окупила група грађана на позив градоначелника Драшка Станивуковића.

Ово је други дан да Станивуковић окупља своје присталице, а јуче је због увођења грађана у просторије Градске управе прекинута ванредна сједница Скупштине на којој се, између осталог, требало расправљати о проблемима у предузећу Аквана.

Станивуковић се обратио грађанима и поручио да не жели да ствара подјеле.

"Дошао сам из породице у којој имам довољно и овдје сам да правим дјела која ће остати. Деведесет дана се не одржава Скупштина. Три мјесеца није усвојен дневни ред. Како да радимо када нема Скупштине?", рекао је Станивуковић.

Станивуковић је обећао грађанима да се неће градити зграда на мјесту некадашњег кина Козара, а који је требало да изгради инвеститор "Cinema Tower".

Он је испред Градске управе довезао аутомобил предсједника Скупштине Љубе Нинковића, који је недавно заплијењен.

Ауто је облијепљен "стикерима" на којима, између осталог, пише нерадник.

Такође је додао да је спреман да брани имовину града.

 

"Буде ли ово ишло даље унедоглед, ићи ћемо испред странака, Владе и Палате предсједника. Ако то не уроди плодом, сјешћу испред Градске управе и штрајковати док се не ријеши питање Бањалуке", поручио је Станивуковић, а након тога поново је увео грађане у Градску управу по "столицу из Кабинета Љубе Нинковића".

Ради подсјећања инспектори Крим полиције ПУ Бањалука данас су на позив предсједника Скупштине града Љубе Нинковића били у Градској управи. Разлог је мијењање брава на двије канцеларије чиме је, према ријечима Нинковића, онемогућен приступ печатима и документацији. 

''Предсједник Скупштине града који не ради мјесецима не треба да има ни плату, ни службени аутомобил, ни кабинет, ни секретарицу, апсолутно ништа и због тога сам донио одлуку да му се све то одузме док се не дозове памети и не крене радити свој посао'' рекао је раније градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Цијелој причи претходи, како тврди Станивуковић, што одборници владајуће већине у градској Скупштини блокирају пројекте од важности за град и доводе у питање финансијску стабилност Бањалуке, сједнице се не одржавају, због чега је градоначелник одлучио да позове народ да томе стане у крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана