Бањалука прославила Дан града

ГС
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Бањалука је данас прославила Дан града у Парку Младен Стојановић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је, заједно са гостима из региона, симболично исјекао торту од 24 метра припремљену за ову прославу код фонтане у Парку „Младен Стојановић“.

-На један мало необичнији начин прослављамо Дан града поред финтане која је симбол нашег града, али и симбол прошлости и будућности - казао је Станивуковић.

Станивуковић је угостио и градоначелника израелског града Модина Хаима Бибаса, којем је уручен Грб града.

Градоначелник Модина Бибас изразио је задовољство што присуствује обиљежавању Дана града Бањалука, те подсјетио да Модина и Бањалука већ неколико година његује пријатељски однос, кроз који су се развиле многобројне активности, као што је размјена студената и многе друге.

Кошаркашица репрезентације Србије Саша Чађо истакла је да  је веома срећна што управо овај период проводи у свом родном граду.

-Велико ми је задовољство што у овом периоду имам прилику да будем код куће, да са својом породицом и суграђанима прославим Дан града. Није могао бити љепши начин прославе од овога, сви ћемо уживати – истакла је.

Парк је био испуњен великим бројем грађана који су имали прилику да уживају у богатом забавном и музичком програму, али и да се послуже тортама.

Програм обиљежавања Дана града биће настављен у четвртак, 27. априла, полагањем вијенаца на четири градске локације, свечаном академијом у Спортској дворани "Борик" и концертом Бориса Режака и групе "Оне три" на шеталишту код Градске управе.

Бањалука слави Дан града у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана