Бањалука: Представљена туристичка понуда Националног парка "Сутјеска"

Srna
Бањалука: Представљена туристичка понуда Националног парка "Сутјеска"

БАЊАЛУКА - Природне и културне вриједности и туристичка понуда Националног парка "Сутјеска" представљене су данас у Бањалуци.

 

Руководилац Сектора за развој и унапређење Националног парка "Сутјеска" Мирјана Радовић рекла је да је понуда овог националног парка разноврсна и да нуде више од 300 лежајева у различитим смјештајним капацитетима - од бунгалова, павиљона, планинских колиба, преко хотела "Младост", до луксузних вила на Тјентишту.

"Садржај је прилагођен свим генерацијама и узрастима, почевши од едукативних програма, преко планинарских тура кроз срце прашуме Перућице, успона на Маглић и посјете језерима Зеленгоре и Трновачком језеру. Ту су и културно-историјске туре, обилазак Меморијалног комплекса, час историје код Централног споменика, посјета Музеју битке на Сутјесци и Спомен-кући `Панорама`", изјавила је Радовићева новинарима у Привредној комори Републике Српске.

Радовићева је навела да је у овом националном парку посљедњих мјесеци много урађено на побољшању смјештајних капацитета и укупне туристичке понуде, а самим тим су се опредијелили да представе понуду путем кампање "И одмор, и авантура", која ће послије Бањалуке бити настављена у Сарајеву, Требињу и Мостару.

Она је најавила да ће од понедјељка, 15. јуна, бити покренута апликација за резервисање смјештаја у оквиру програма додјеле туристичких ваучера.

Радовићева је истакла да су грађани показали заинтересованост за посјету Националном парку "Сутјеска" и да очекују велики број људи, с обзиром на садржаје и популарне цијене.

Она је позвала грађане Републике Српске да искористе своје туристичке ваучере, које додјељује Влада Српске, за боравак у овом националном парку.

Директор Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је да су данашњом промоцијом у овој комори жељели на подрже Национални парк "Сутјеска" у њиховим напорима и великом искораку који су направили када је ријеч о садржајима који нуде туристима.

Према његовим ријечима, ово је добра прилика да се и путем пројекта туристичких ваучера и иначе кроз развој туризма у Српској покаже шта то све нуди Национални парк "Сутјеска".

Ћорић је навео да је туризам у експанзији, али да је погођен пандемијом вируса корона, те истакао да је неопходно да се помогне овој привредној грани и да грађани Српске буду опредијељени да посјећују домаће туристичке дестинације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана