Бањалука покреће хуманитарну акцију за Турску и Сирију

Јана Кезић
Бањалука покреће хуманитарну акцију за Турску и Сирију

БАЊАЛУКА - Представници града Бањалука данас су се састали са представницима Фондације "Удружене жене" и градског Црвеног крста, а тема је била представљање акције „Бања Лука је пријатељ“ у оквиру које ће бити организовано прикупљање помоћи за Турску и Сирију, које су прије неколико дана погођене разорним земљотресом.

Након данашњег састанка одржаног у просторијама Градске управе је поручено да се помоћ може доставити у периоду од 16. фебруара до 2. марта у просторије Ватрогасног дома - Центар (Хварска бб).

Савјетница градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало каже да овом кампањом Бањалука шаље позитивну поруку.

- Током ове акције ми ћемо прикупљати деке, хигијенске пакете “од жене за жену”, цераде, вреће за спавање, столице и лежаје на расклапање, те електричне гријалице - рекла је Шукало те позвала грађане и привредне субјекте да се придруже акцији.

Горица Ивић из Фондације “ Удружене жене” Бањалука нагласила је да је женска солидарност врло важна, а поготово у кризним ситуацијама као што је ова.

-Због тога позивамо све суграђанке ако су у могућности да женама из Турске и Сирије са посебном пажњом припреме пакете и да размишљају шта би њима у том тренутку било најважније - казала је она.

Нагласила је да би било добро да пакети буду направљени од кутија за ципеле, како се у транспорту не би распадали.

Секретар Црвеног крста Жељкица Илић каже да је њихова основна мисија се ублажи људска патња, било када и било гдје.

- Сваког радног дана у периоду од 14 до 18 часова наши волонтери ће дежурати у просторијама Ватрогасног дома и примати донирану робу  - рекла је Илицева.

Нагласила је да одјећа није потребна, као ни храна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана