Бањалука поклања књиге основцима из 14 општина у Српској

ГС
Foto: Град Бањалука

Трећу годину за редом, Град Бањалука ће ученицима бањалучких основних школа од петог до деветог разреда обезбиједити бесплатне уџбенике.

Захваљујући одговорним ученицима бањалучких школа, који су током протекле године сачували уџбенике, како кажу из Градске управе, дјеца из 14 локалних заједница широм Републике Српске добиће на поклон око 3.000 комплета очуваних кориштених уџбеника, који су прикупљени из 26 основих школа са подручја Бањалуке.

"Бањалука као први град који је увео бесплатне уџбенике за све основце може бити поносна на једну овакву акцију, јер на овај начин олакшавамо и другим родитељима из цијеле Републике Српске. Наравно, упоредо са овим спроводимо и све неопходне процедуре за реализацију уговора за испоруку бесплатних уџбеника бањалучким основцима за сљедећу школску годину", поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Како су најавили из Одјељења за друштвене дјелатности, подјела уџбеника по другим локалним заједницама биће организована у августу, тако да ће ученици основних школа од петог до деветог разреда у локалним заједницама: Билећа, Брод, Источна Илиџа, Котор Варош, Крупа на Уни, Купрес, Љубиње, Модрича, Осмаци, Србац, Братунац, Шамац, Теслић и Чајниче добити уџбенике.

Како подсјећају из Градске управе, Бањалука је први град у Републици Српској, који је увео бесплатне уџбенике за основце од петог до деветог разреда, након чега су овај примјер слиједиле и друге локалне заједнице Рибник, Мркоњић Град, Прњавор, Костајница и Бијељина.

"Тачан термин транспорта уџбеника из Бањалуке за ученике основних школа широм Републике Српске вршиће се према распореду, који ће бити благовремено објављен на нашем сајту”, казали су они.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана