Бањалука поклања 900 комплета уџбеника за модричке основце

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА - Град Бањалука поклониће 906 комплета уџбеника за ученике од првог до деветог разреда основних школа у Модричи, а начелник ове општине Јовица Радуловић рекао је да ће донација уџбеника стићи до средине августа.

На данашњем састанку Радуловића са представницима кабинета градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, речено је да ће уџбеници, који су прошле године користили ученици у Бањалуци, а који су очувани, осим Модриче бити донирани и општинама Котор Варош, Језеро, Шипово, Шамац, Теслић, Челинац, Кнежево и Рибник.

Радуловић каже да ће критеријуми за подјелу уџбеника бити договорени са руководством основних школа "Свети Сава" и "Сутјеска", о чему ће бити упознати родитељи дјеце заинтересовани за ову донацију.

Он је навео да је донација драгоцјена зато што је усмјерена према ученицима модричких основних школа које заједно имају око 1.800 ученика.

"Руководство Модриче има добру сарадњу са руководством Бањалуке, што потврђује и ова донација", рекао је Радуловић.

Савјетник градоначелника Бањалуке за културу и социјалну политику Мирна Савић Бањац навела је да ће ученици у Бањалуци, њих око 8.000 и ове године добити нове уџбенике без радних листова, чију набавку ће финансирати родитељи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана